Onderzaaien is dé oplossing voor uw maisoogst dit jaar!

Heeft u de mais al gezaaid? Dan is het hoog tijd om u goed voor te bereiden op het onderzaaien van graszaad! Door het verlaat zaaien van de mais, zal de oogst ook laat zijn dit jaar. Oogsten voor 1 oktober is daarbij in de meeste gevallen niet haalbaar en daardoor wordt onderzaaien de oplossing voor uw maisoogst! Door het onderzaaien van het vanggewas kan de mais tot na 1 oktober blijven staan.

Daardoor wordt onderzaaien de oplossing voor het tijdig zaaien van uw vanggewas. Met onze Zocon Greenseeder is dit een eenvoudige, snelle en goedkope oplossing. We hebben de laatste weken hard gewerkt om voldoende voorraad aan te maken en daarvan zijn er nu nog slechts een paar Greenseeders beschikbaar! Vraag daarom vandaag nog uw mechanisatiebedrijf naar een offerte.

Onderzaaien in maïs draagt aanzienlijk bij aan bescherming tegen erosie, stimuleert het bodemleven doordat het mineralen vasthoudt en vermindert het stikstofafvoer in het grondwater. Bijkomend voordeel is de verbetering in bodemstructuur en het vochtvasthoudend vermogen van het perceel. Hierdoor is het perceel minder gevoelig voor droogte en is deze verbetering in bodemstructuur belangrijk voor een goede groei van de volgteelt. Door het onderzaaien van gras wordt het draagvermogen van de grond door de sterke beworteling verbeterd. Dit is niet alleen gunstig voor de boer tijdens het oogsten van de maïs maar staat er na de maisoogst ook al een vanggewas. Het vanggewas kan stikstof naleveren aan de volgteelt in het voorjaar, waardoor je mogelijk minder hoeft te bemesten. Dit levert een besparing op in de portemonnee en het verbetert de bodem-, lucht- en waterkwaliteit. Een geslaagd vanggewas zorgt voor organische stof in de bodem, dat is goed voor de bodemvruchtbaarheid van het perceel.

Klik voor meer informatie over de Greenseeder op de knop hieronder of vraag een vrijblijvende offerte aan bij uw mechanisatiebedrijf!