Het ontstaan van Zonderland Constructie

In Scharsterbrug ziet in 2006 een nieuwe Friese machinehandel het levenslicht. Op de boerderij van zijn ouders zet Jochem Zonderland allerlei landbouwmachines in elkaar. Ondertussen werkt hij aan het realiseren van zijn droom: een groothandel beginnen in landbouwmachines.

Een naam heeft hij snel bedacht: Zonderland Machinehandel. Bijna net zo vlug verzamelt Jochem een hecht team van collega’s om zich heen. In 2008 gaat het team van Zonderland Machinehandel aan de slag op een mooie locatie in Joure.

Oog voor kwaliteit
In de beginjaren importeerde Zonderland Machinehandel machines uit diverse landen. We verkochten ze in de gehele Benelux. Maar we waren daarbij wel kritisch. De kwaliteit van sommige geïmporteerde producten strookte niet met onze ambities. We gingen daarom op zoek naar mogelijkheden om machines en gangbare producten, zoals weideslepen, rubberschuiven en kippers, in huis te produceren.

Ons huismerk Zocon
Zo ontstond ons eigen merk Zocon, een afkorting van Zonderland Constructie. We maken eenvoudige, kwalitatief hoogwaardige landbouwmachines in de massa. Hiervoor gebruiken we solide componenten en duurzame materialen. Een lasrobot last alles perfect in elkaar. Het resultaat is onderhoudsarme machines met een lange levensduur.

Van harte welkom
Sinds 2012 zijn we gevestigd op een mooie nieuwbouwlocatie aan de A7 in Joure. Hier kunnen we de komende jaren verder groeien en onze productlijn Zocon uitbouwen. Bent u nieuwsgierig? Of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Wij heten u van harte welkom op De Koevorde 6.

Missie

Zocon wil het werken in de landbouw over de hele wereld verbeteren en vereenvoudigen door het ontwikkelen en produceren van innovatief, kwalitatief hoogwaardige en betaalbare landbouw machines.

Ambitie

Met een efficiënt en modern ingerichte productiefaciliteit is Zocon binnen enkele jaren een belangrijke producent van landbouwmachines in de wereld. Jaarlijks worden 1 a 2 nieuwe kwalitatief hoogwaardige en betaalbare landbouwmachines ontwikkeld door een team van enthousiaste en betrokken medewerkers.

Kernwaarden

De eigenschappen en drijfveren die laten zien waar wij als bedrijf voor staan hebben wij samen met onze medewerkers gedefinieerd. En daarna verwoord in vijf kernwaarden: innovatief, kwalitatief, ambitieus, enthousiast en efficiënt.

Een werkplaats vol passie en vakmanschap

Dagelijks zetten we bij Zonderland Constructie een groot aantal machines op transport naar klanten in binnen- en buitenland. Dit is mogelijk dankzij ons enthousiaste en deskundige team. Wij produceren en assembleren onze machines met veel passie en vakmanschap. Hiervoor is onze werkplaats in Joure (Friesland) uitgerust met onder andere bovenloopkranen, een lasrobot en diverse assemblage- en lasruimtes.

Ontmoet de aanspreekpunten van ons team

Jochem Zonderland; Directeur Zonderland Constructie; Zonderland Machinehandel

Jochem Zonderland

Directeur

jochem@zocon.eu
+31 (0)6 24 63 73 01

Arno Bakker; Productieleider Zonderland Constructie; Zonderland Machinehandel

Arno Bakker

Productieleider, constructeur

arno@zocon.eu
+31 (0)6 25 02 30 04

Femde de Boer, HR adviseur bij Zocon - Zonderland Constructie; Zonderland Machinehandel

Femke de Boer

HR Adviseur

femke@zocon.eu
+31 (0)513 71 43 34

Michelle Frijlink; Controller Zonderland Constructie

Michelle Frijlink

Hoofd financiële administratie

michelle@zocon.eu
+31 (0)513 71 43 34

Martin van der Goot; Vertegenwoordiger Export

Martin van der Goot

Vertegenwoordiger 

martin@zocon.eu
+31 (0)513 71 43 34

Vragen? Zocon beantwoordt ze graag

Bel ons tussen 08:00 en 17:00 uur
op 0513 – 714 334 of mail ons.

Werken bij Zocon

Enthousiast, gedreven en betrokken; deze kenmerken hebben de medewerkers van Zonderland Machinehandel en Zonderland Constructie met elkaar gemeen. Wil je ons team komen versterken en aan de slag gaan in een dynamische werkomgeving? Neem een kijkje in het vacatureoverzicht. Wie weet hebben we een leuke baan voor je.

Zit er geen geschikte vacature tussen en wil je toch graag bij ons komen werken? Aarzel niet en stuur ons een open sollicitatie! Kom je graag een keer langs om sfeer te proeven? Geen probleem! Wij laten met veel plezier ons bedrijf aan jou zien. Neem dus gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Zocon Balenklem met Manitou, Zocon Baleclamp with Manitou, Zocon Ballenzange mit Manitou, Zocon Pince a balles avec Manitou, Zocon Pinza para fardos con Manitou Zocon; Zonderland Constructie

Aanbouwdelen

Door de modulaire bouw van onze Zocon machines, kunnen onze veegmachines, rubberschuiven en balenklemmen gemakkelijk uitgevoerd worden met elk type aanbouwdeel dat voor u gewenst is! Deze verzinkte aanbouwdelen worden gemonteerd met bouten, zodat u met verschillende wielladers of bij aanschaf van een nieuwe wiellader ook prima met onze veegmachines, balenklemmen en rubberschuiven kunt werken! 

Zocon Balenklem optie opzet 550mm, Extension (550 mm heigh), Aufsatz (550 mm Hoch), Rehausse (550 mm haut), Extensión (550mm) Zocon; Zonderland Constructie

Veelzijdige balenklemmen!

Momenteel volop leveringen van onze compleet verzinkte balenklemmen! Deze universele balenklemmen kunnen zowel ronde als vierkante balen van 70 tot 245 cm met gemak voor u verplaatsen. Door de robuuste bouw en de 2 sterke cilinders kan deze balen tot wel 1500kg aan. Bovendien heeft u door de zelfsmerende kunststof glijtstrippen geen onderhoud aan de…

Zocon Greenkeeper Zocon; Zonderland Constructie

NIEUW! Zocon Greenkeeper 3m

Onze bewezen Greenkeeper is nu ook beschikbaar in een 3m variant! Deze speciaal ontwikkelde graslandbeluchter kan meerdere bewerkingen in één werkgang verrichten. De machine zal standaard voorzien zijn van een verzinkte uitvoering met hoekprofielen aan de voor- en achterzijde en 3 rijen met 10mm verstelbare eggentanden. Zo zal de Zocon Greenkeeper het onkruid verwijderen, molshopen…

Meer weten over Zocon?