Maak tijdig uw voorbestelling voor de precisie wiedeg en verzeker u van tijdige levering!

Deze precisie wiedeg is ontstaan uit een samenwerking van Zocon BV met Geertsema uit Munnekezijl, die al een 8 jarige werkervaring heeft met de bewezen wiedegtechniek die deze wiedeg kenmerkt. Met een tandafstand van 2,2cm is deze wiedeg gebouwd om in een heel vroeg stadium in heel kwetsbare gewassen te kunnen weeden. Nadruk bij de ontwikkeling is het gebruiksgemak en de praktische bediening, waarbij een compleet verzinkt frame zorgt voor een duurzaam geheel. Succesvol mechanisch onkruid bestrijden is een kwestie van vroeg beginnen en veel herhalen en met deze wiedeg kun je direct na het zaaien aan de slag.

De tandendruk op de 7mm tanden wordt hydraulisch ingesteld door het subframe met RVS platen te verstellen, welke direct onder het hoofdframe zit. Dit RVS subframe zorgt voor een gelijkmatige druk op de tanden op elke werkhoogte (zowel bovenop als onderop de rug), welke kan variƫren van 100gram tot 5kg. In een streven zoveel mogelijk tanden (683x bij 15m) in de machine te monteren, is er gekozen voor 7 tandrijen.

De machine kent een hoge bodemvrijheid en de tanden hebben een tandhoek van 130 graden. Het zware frame zorgt ervoor dat de wiedeg zeer stabiel over het veld loopt, wat de precisie ten goede komt. Door de vele instelmogelijkheden, kan de wiedeg zowel slepend als ook behoorlijk stekend (korstenbreken) worden gezet, waardoor deze in vrijwel alle gewassen en stadia te gebruiken is en is de werking optimaal om de plant te beschermen en onkruid de baas te zijn.